Piirin talvisarja huipentui Jyväskylässä pidettyyn jännittävään finaaliin. Yleisessä luokassa neljä parasta mahtui 5 pisteen sisään. IJA:n Lassi Kurki kiilasi itsensä voittoon aivan loppumetreillä ennen KyJon Vesa Tarhalaa ja Jy-Su:n Petri Ihanusta. Lassi näytti jo toisen kierroksen alkuvaiheessa jäävän kärjen kelkasta, mutta armoton loppurutistus toi mestaruuden kahden pisteen erolla Veskuun. Vesku jysäytti tyylipuhtaan metsäkympin toiseksi viimeiseen sarjaan, ja se sinetöi Lassin voiton. Petri jäi Veskusta pisteen päähän. Vasta reilun vuoden lajia harrastanut Jy-Su:n Miika Kataja jäi Petristä kaksi pistettä.

IJA:n Arja Korpelan tulos 540 ylittää hänen omissa nimissään olevan N50-sarjan SE:n 14 pisteellä. Arjan suorituksen arvoa nostaa vielä se, että tulos ammuttiin spottitauluun.

 

Kisan jälkeen Jyväs-Sulan entiselle monikymmenvuotiselle puheenjohtajalle ja seuran perustajajäsenelle Niilo Koskimiehelle ojennettiin SJAL:n kultainen ansiomerkki tunnustukseksi jousiammunnan hyväksi tehdystä merkittävästä ja pyyteettömästä työstä. Mitalin ojensi seuran sihteeri Kari Lauttamus. Seura muisti Niiloa tyylikkäällä ”Robin Hood”-aiheisella muotokuvamaalauksella. Niilo osallistui myös itse kilpailuun, mutta kisa keskeytyi jo alkuvaiheessa välinerikkoon. Jousen lapa sanoi työsuhteen irti ilman irtisanomisaikaa.

 

Kaiken kaikkiaan Jyväs-Sulka järjesti hienon jousiammuntatapahtuman, vaikka osanottajia olisi saanut olla enemmänkin.

Ilmeisesti myöhäinen ajankohta verotti osallistujamäärää jonkin verran. Ensi vuoden finaali tultaneenkin järjestämään n. 1-2 viikkoa ennen SM-kilpailuja. Kilpailumuodoksi on alustavissa kaavailuissa esitetty Round Robinia tai pudotuskisaa. Joka tapauksessa jonkinlainen face to face-tapahtuma on luvassa. Työryhmä Matti Kurki, Jouni Pekander ja Vesa Tarhala pähkäilee keskenään kisan säännöt, ja heille voi kertoa ideat, joita asian tiimoilta päihin pälkähtää.

Vastaavanlainen kesäsarjakin on mahdollista järjestää jo ensi kesäksi, mikäli ampujilla kiinnostusta asiaan on. Jos kesäsarja järjestetään, tullaan sarjajako tekemään ammuntamatkojen mukaan, ei iän tai sukupuolen perusteella. Sarjat voisivat olla esim. 20, 30, 50 ja 70 m. Tämä suunnitelma on kuitenkin vielä täysin alkutekijöissään, odottelemme ampujien mielipiteitä asiasta.

 

Kiitos kaikille talvisarjaan osallistuneille ampujille, ja erityiskiitos Jyväs-Sulan finaalijärjestäjille. Kisan saama suosio kannustaa jatkamaan vastaavanlaista toimintaa tulevaisuudessakin..

Nyt alamme pikku hiljaa siirtyä ulkokentille pitempien matkojen ja oikean jousiammunnan pariin. Toivotan hyvää jousiammuntakesää kaikille ampujille. Ampukaa keskelle, mutta ennen kaikkea pitäkää hauskaa!

 

Jukka Koponen